Η αστυνομία της Αιγύπτου έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδήλωση περισσότερων από 2.000 φοιτητών που διαμαρτύρονταν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου κατά της καθαίρεσης από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν αμέσως για να πάρουν τον έλεγχο, ρίχνοντας δακρυγόνα και κλείνοντας όλες τις προσβάσεις σε αυτήν την συμβολική πλατεία, η οποία είχε αποτελέσει το επίκεντρο της εξέγερσης με την οποία εκδιώχθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία στις αρχές του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές στην πλατεία αυτή στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας από την καθαίρεση του Μόρσι από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα η Συντακτική Συνέλευση της Αιγύπτου υιοθέτησε σήμερα ένα αμφιλεγόμενο άρθρο του προσχεδίου του νέου Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την διατήρηση της δυνατότητας ο στρατός να δικάζει πολίτες που κατηγορούνται για επίθεση σε στρατιωτικούς.

Το τελικό κείμενο του Συντάγματος αναμένεται να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Αίγυπτο μάλλον στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης