Οι «Γυναίκες με τα λευκά», σύζυγοι πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα, δήλωσαν την Κυριακή ότι πάντα ελπίζουν πως η κυβέρνηση του Raul Castro θα σεβαστεί την υπόσχεσή της και θα απελευθερώσει τους τελευταίους 13 αντικαθεστωτικούς κρατούμενους μιας ομάδας 52 κρατουμένων, με τη λήξη της προθεσμίας των τεσσάρων μηνών που ανακοινώθηκαν από την Καθολική Εκκλησία.

Η Καθολική Εκκλησία ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου την απελευθέρωση των 52 αντικαθεστωτικών πολιτικών κρατούμενων -θυμάτων του κύματος πιέσεων του Μάρτη του 2003- σε μια προθεσμία τεσσάρων μηνών. Τριάντα εννέα από αυτός αφέθηκαν «ελεύθεροι» και στάλθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους εξορία στην Ισπανία αλλά 13 παραμένουν κρατούμενοι γιατί αρνούνται να σταλούν εξορία σε μια δήθεν απελευθέρωσή τους υπό προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε γυναίκες της πίστης και της ελπίδας. Ευχόμαστε στο Θεό οι ηγέτες της χώρας μας να τηρήσουν την υπόσχεσή τους διαφορετικά θα ‘θριαμβεύσει’ η Εκκλησία, η Μαδρίτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα», δήλωσε η Laura Polan, επικεφαλής του κινήματος «Γυναίκες με τα λευκά».

«Η εκκλησία μας ζητά να κρατήσουμε τις ελπίδες μας και πιστεύει όπως και η ισπανική πρεσβεία εδώ ότι θα απελευθερωθούν, αλλά κανείς δεν μας λέει πότε η κυβέρνηση τηρεί στάση αινιγματική», πρόσθεσε η ίδια.

Την απελευθέρωσή τους ζήτησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δώσει διορία έως το Δεκέμβριο οπότε και θα αποφασίσει την χαλάρωση ή μη της σκληρής πολιτικής της έναντι της Κούβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης