Βετεράνοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, βρίσκονται στη Μιζράτα στη δυτική Λιβύη προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους αντικαθεστωτικούς, ενώ προσφέρουν και πληροφορίες στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (SAS) προσφέρουν στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας πληροφορίες για την τοποθεσία και τις κινήσεις των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι, όπως δήλωσαν βρετανικές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πρώην στρατιωτικοί βρίσκονται στη Λιβύη με τη συγκατάθεση της Βρετανίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ χωρίς όμως να έχουν επιθετικό εξοπλισμό.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι αυτοί οι πρώην στρατιωτικοί πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση και ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή του ότι δεν διαθέτει μάχιμα στρατεύματα στο έδαφος της Λιβύης. Η αποκάλυψη της παρουσίας αυτών των ανδρών στο έδαφος της Λιβύης έρχεται μία ημέρα μετά τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο, Al jazeera, εικόνων που δείχνουν έξι ένοπλους δυτικούς να συνομιλούν με τους εξεγερμένους στο λιμάνι της Μιζράτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης