Έξι Ιρανοί μετανάστες πέρασαν τη Μάγχη και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο Κεντ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 07:41
Έξι Ιρανοί μετανάστες πέρασαν τη Μάγχη και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο Κεντ
Έξι Ιρανοί βρέθηκαν σε ακτή της νοτιοανατολικής Αγγλίας, αφού διέπλευσαν με πλεούμενο τη Μάγχη, μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ, καθώς Βρετανοί πολιτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων από τη Γαλλία.

Οι έξι άνδρες διέπλευσαν το στενό χρησιμοποιώντας φουσκωτό με ισχυρή μηχανή και έφθασαν στο Κίνγκσνταουν, στην κομητεία Κεντ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA) επικαλούμενο το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι μετανάστες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και παραδόθηκαν σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου στο PA.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να περάσουν το Στενό της Μάγχης από τη Γαλλία για να φθάσουν στην επικράτεια της Βρετανίας χρησιμοποιώντας μικρά πλεούμενα από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών των Συντηρητικών Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του για να αντιμετωπίσει αυτήν την «κρίση», χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνεται «μείζον» πρόβλημα.

Την Κυριακή, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κάτω από μια φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται καθώς μιλάει στο τηλέφωνο, ανέφερε ότι εργάζεται «σε συντονισμό» με τον Τζάβιντ για να «αποτραπεί ο διάπλους της Μάγχης από κάποιους παράτυπους μετανάστες με μικρά πλεούμενα, με κίνδυνο των ίδιων των ζωών τους».

Ο Τζάβιντ από τη μεριά του ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του για τη συνεργασία του, τονίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα συνεχίσουν «τις κοινές προσπάθειές τους για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης», την «προστασία των συνόρων μας» και «ανθρώπινων ζωών».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018, 07:45