«Εκτός ορίων» η παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 15:39
«Εκτός ορίων» η παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία
Με δηλώσεις του στο ιδιωτικό δίκτυο Canale 5, o υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφέρθηκε στις συνεχείς αφίξεις παράνομων μεταναστών στο νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας.

«Είμαστε μόνοι, η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα. Είμαι πολύ ανήσυχος, ζήτησα την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όλη η Βόρεια Αφρική εκρήγνυται», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Ο Μαρόνι πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας την άδεια, για να μπορέσουν να παρέμβουν ιταλικές δυνάμεις και να μπλοκάρουν τις αναχωρήσεις παράνομων μεταναστών. Αυτό διότι το όλο σχετικό σύστημα της Τυνησίας είναι υπό κατάρρευση».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Βορειοαφρικανοί παράνομοι μετανάστες που έχουν αφιχθεί στην Λαμπεντούζα τις τελευταίες πέντε ημέρες είναι, συνολικά 2.134. Πολλοί φιλοξενούνται σε οικήματα της Καθολικής Εκκλησίας και του δήμου, τα οποία, όμως, είναι πλέον υπερπλήρη. Για τον λόγο αυτό, έχουν ξεκινήσει αερογέφυρες για τη μεταφορά των μεταναστών σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Τέλος, ο δήμαρχος του νησιού, Μπερναρντίνο Ντε Ρουμπέις, χαρακτήρισε την κατάσταση «εκτός ορίων» και ζήτησε από τον Μαρόνι την άμεση επαναλειτουργία του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας της Λαμπεντούζα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 15:39