«Νίκη της δημοκρατίας», χαρακτήρισε τη νίκη του στις εκλογές για την ανάδειξη του σοσιαλιστή υποψηφίου στις επερχόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ, μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε.

Για την πρωτόγνωρη για γαλλικό κόμμα διαδικασία των ανοιχτών εκλογών στους φίλους και τα μέλη του κόμματος, ο αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί δήλωσε: «Είμαστε εμείς που θα πραγματοποιήσουμε μία μη αναστρέψιμη διαδικασία που θα ισχύει από τούδε και στο εξής σε όλες τις πολιτικές οικογένειες. Αναλαμβάνω δράση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που μου έδωσε η πλειοψηφία (σ.σ. των γάλλων σοσιαλιστών), αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερο των προσδοκιών μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμανε, το αποτέλεσμα αυτό του δίνει ώθηση να παλέψει για τη γαλλική προεδρία, προκειμένου «να ξαναδώσει ζωή στο γαλλικό όνειρο». «Αυτή τη βραδιά, έλαβα την εντολή πολλών από εσάς, μια εντολή επιτακτική, την εντολή να στρίψω προς τα αριστερά. Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, όλη μου την ενέργεια και τη θέληση να καταφέρω αυτή την αλλαγή», υποσχέθηκε στους γάλλους ψηφοφόρους.

«Αυτό το βήμα είναι θεμελιωμένο στην εμπιστοσύνη (σας), χωρίς την οποία δεν θα μπορεί να επιτευχθεί μια επιτυχία με διάρκεια,[…]. Αυτό το βήμα είναι θεμελιωμένο πάνω σε μια μεγάλη ελπίδα, αυτή που φέρω και που θα διανθίσω μέσα στους προσεχείς μήνες: να προσφέρω στους νέους της Γαλλίας μία καλύτερη ζωή από τη δική μας», διαβεβαίωσε ο κ. Ολάντ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εκλογική μάχη, ευχαριστώντας τους αντιπάλους του και μιλώντας και πάλι για την ενότητα του PS εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012. «Δεν μπορώ να οδηγηθώ σε αυτή τη μάχη μόνος. Χρειάζομαι την ενότητα, τη συλλογικότητα, ένα αλληλέγγυο σοσιαλιστικό κόμμα», τόνισε. Παράλληλα, αναφερόμενος στην αντίπαλό του, Μαρτίν Ομπρί εξέφρασε «κάθε σεβασμό» κι επεσήμανε ότι «κάναμε την καλύτερη εκλογική καμπάνια που μπορούσε να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μ. Ομπρί: «Χαιρετίζω τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ»

Γαλλία: Προηγείται ο Φρανσουά Ολάντ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης