Ο Ιρανοαμερικανός Τζέισον Ρεζαϊάν, ανταποκριτής της «Washington Post» στο Ιράν, ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος από τη φυλακή του Εβίν στην Τεχεράνη, αναχώρησε από το Ιράν σώος και αβλαβής, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα.

«Με ανακούφιση δηλώνουμε ότι τελείωσε επιτέλους ο εφιάλτης του Τζέισον και της οικογένειάς του, ο οποίος διήρκεσε 545 ημέρες» σημειώνει ο διευθυντής της εφημερίδας Φρέντερικ Ράιαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεζαϊάν αναχώρησε αεροπορικώς από το Ιράν μαζί με τη σύζυγό του Γεγκανέχ Σαλεχί, προσθέτει η «Washington Post» στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρίνιζε αν έφυγαν επίσης από την Τεχεράνη και οι άλλοι τρεις Ιρανοαμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν το Σάββατο από το Ιράν.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ελβετικό αεροπλάνο στο οποίο έχουν επιβιβαστεί οι τέσσερις αυτοί Ιρανοαμερικανοί και κάποια μέλη των οικογενειών τους αναχώρησε από την Τεχεράνη σήμερα όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων που έχει συναφθεί.
«Ναι το αεροπλάνο αναχώρησε» από την Τεχεράνη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Εκτός από τον Τζέισον Ρεζαϊάν, πρόκειται για τους Σαΐντ Αμπεντινί, Αμίρ Χεκματί και Νοσρατολάχ Χοσραβί-Ρουντσαρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πέμπτος κρατούμενος, ο Αμερικανός φοιτητής Μάθιου Τρέβιθικ, απελευθερώθηκε ξεχωριστά από τους άλλους τέσσερις χθες, σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Οι τέσσερις Ιρανοαμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από το Ιράν αναχώρησαν σήμερα από την Τεχεράνη με «ελβετικό αεροπλάνο» για τη Βέρνη στην Ελβετία, μετέδωσε παράλληλα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ-Ιράν: Ανταλλαγή κρατουμένων χωρίς προηγούμενο
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, 04:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης