Έληξε η κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα της Τουρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009, 19:30
Έληξε η κατάσταση ομηρίας σε τράπεζα της Τουρκίας

Αίσιο τέλος έλαβε η επτάωρη κατάσταση ομηρίας που εκτυλίχτηκε σε τράπεζα της Τουρκίας, αφού οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν επιτυχώς στον χώρο που ένας ένοπλος κρατούσε δια της βίας εννέα υπαλλήλους, οι οποίοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Το χρονικό της ομηρίας

Αρχικά ο δράστης εισέβαλλε στην τράπεζα που βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι στην Τουρκία και κράτησε συνολικά 11 ομήρους. Από την πρώτη στιγμή ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και προσπαθούσαν με τη χρήση μεγαφώνων να πείσουν τον ένοπλο να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μετά από λίγη ώρα δύο γυναίκες όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι όμηροι αναγκάσθηκαν από τον δράστη να πέσουν κάτω.  Από το εσωτερικό της τράπεζας Vakifbank, την οποία είχε περικυκλώσει η αστυνομία, ακούστηκαν και πυροβολισμοί. 

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του υποκαταστήματος περικυκλωμένου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας του Αϊδινίου Τζελάλ Ουλουσόι, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο και φορούσε μάσκα στο πρόσωπο.

(Πρώτη καταχώρηση: 13 Μαΐου 2009, 14:13)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009, 19:30