Ο πλανήτης κινδυνεύει από τις κλιματικές αλλαγές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κινδυνεύει όμως να μείνει και χωρίς νερό.

Η έλλειψη νερού παρατηρείται κυρίως σε περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση του πληθυσμού τους και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύεται ότι μέχρι το 2030, ο πληθυσμός στις μεγαλουπόλεις θα καλύπτει το 80% του γενικότερου πληθυσμού της γης. Η μετανάστευση θα ξεπεράσει τα νούμερα του αντίστοιχου κύματος του 18ου αιώνα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς με βασικότερα αυτά της έλλειψης αποθεμάτων σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Απλές κινήσεις, όπως η άμεση επισκευή σε πιθανές διαρροές ή η εξοικονόμηση στην κατανάλωση του νερού, ίσως βοηθήσουν σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η Κίνα, στην οποία σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 660 χώρες. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, περίπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έχει μεταφερθεί στις μεγαλουπόλεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης