Ο ένοπλος που σκότωσε χθες το βράδυ τρεις ανθρώπους στο μικρό χωριό Νταγιόν στο καντόνι του Βαλέ, στην Ελβετία, είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο στο παρελθόν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ελβετικές Αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Ο άνδρας, ο οποίος είναι ηλικίας 33 ετών και τραυματίστηκε κατά την επέμβαση των αστυνομικών, χρησιμοποίησε δύο όπλα, σύμφωνα με τον Ρομπέρ Στενέρ, διοικητή της αστυνομίας του καντονιού του Βαλέ, ένα παλιού τύπου τουφέκι κι ένα κυνηγετικό τουφέκι. Ο ένοπλος πυροβόλησε περίπου 20 φορές. Ήταν γνωστός στην αστυνομία ως χρήστης ναρκωτικών και είχε στην κατοχή του όπλα, τα οποία του είχαν αφαιρεθεί, αφού είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο το 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία θύματα είναι γυναίκες, ηλικίας 32, 54 και 79 ετών. Οι δύο τραυματίες είναι άνδρες, ηλικίας 33 και 63 ετών. Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, η Σήμανση εξακολουθεί να ερευνά σήμερα το πρωί στο μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε ύψος 1.000 μέτρων και είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες.

Η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τους ερευνητές. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 20.50 (τοπική ώρα). Περίπολοι της αστυνομίας του καντονιού εξουδετέρωσαν τον ένοπλο, ο οποίος τραυματίστηκε από αστυνομικούς.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βαλέ στον ελβετικό ραδιοσταθμό RTS, ο άνδρας ήταν κάτοικος του χωριού και «στο καντόνι επικρατεί σοκ και απορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Φονικό σε χωριό της Ελβετίας

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης