Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, πρόσωπο κλειδί για τα οικονομικά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, επανεμφανίσθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Ο Φαρχάτ Όμαρ Μπενγκντάρα, τον οποίο αναζητούν τόσο οι Λίβυοι αξιωματούχοι όσο και διπλωμάτες και τραπεζίτες, αποκάλυψε την ακριβή τοποθεσία του μ’ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξένες κυβερνήσεις ανυπομονούν την επιβεβαίωση της πληροφορίας καθώς και τη γνωστοποίηση των πολιτικών του πεποιθήσεων, με το ενδιαφέρον για τα οικονομικά της Λιβύης, μετά και το διεθνές «πάγωμα» να μεγαλώνει. Διεθνείς τραπεζίτες και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό θεωρούν ότι είναι ένας από τους λίγους αξιωματούχους που έχει τη δυνατότητα να διακινεί κεφάλαια.

Ο Φαρχάτ Όμαρ Μπενγκντάρα διαβεβαίωσε τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για να χειρίζεται καλύτερα τις υποθέσεις. Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του μετά την κρίση και πως το πάγωμα των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης