Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε σήμερα «ενθαρρυμένος από το σαφές και ενιαίο μήνυμα» που εκφράστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο Μπαν κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας και την αντιπολίτευση να «συνεργαστούν με καλή πίστη» με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, και να «εφαρμόσουν αμέσως και πλήρως» το σχέδιο των έξι σημείων για τη διευθέτηση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται στην περιοχή, είναι πιο επείγον από ποτέ να βρούμε μια λύση που θα θέσει τέλος στα τραγικά δεινά του συριακού λαού», εκτίμησε ο Μπαν.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η διακήρυξη του Συμβουλίου «αποτελεί ορόσημο στην ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας σε αυτή την κρίση».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε σήμερα διακήρυξη που υποστηρίζει τη διαμεσολάβηση του Κόφι Ανάν για να τεθεί τέρμα στις διάρκειας ενός έτους βιαιότητες στη Συρία, και καλεί τη Δαμασκό να εφαρμόσει χωρίς καθυστέρηση τις προτάσεις του για διευθέτηση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης