Η εφημερίδα «Moskovski Komsomolets» αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της, επικαλούμενη πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ότι μία τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είχε σχεδιαστεί αρχικά για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, αλλά, εξαιτίας της τυχαίας έκρηξης της βόμβας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ομάδα, αποτελούμενη από τρεις γυναίκες και έναν άνδρα από τον ρωσικό Καύκασο, ετοίμαζε από τον Νοέμβριο μία επίθεση στην πλατεία Μανέζ, απέναντι από το Κρεμλίνο, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Η εφημερίδα, μάλιστα, τονίζει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν λάβει τις πληροφορίες αυτές κατά τα μέσα Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοιες πληροφορίες των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Πληροφοριών (FSB) κυκλοφορούν συχνά. Τις λαμβάνουμε υπ’ όψιν, αλλά κάθε φορά θυμόμαστε το παραμύθι του βοσκού και του λύκου» δήλωσε στην εφημερίδα ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Όμως, στις 31 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν από την επίθεση, ένα SMS που ελήφθη στο κινητό τηλέφωνο της καμικάζι, που βρισκόταν ακόμη σε σπίτι στη συνοικία Κουζμίνκι, πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε. Τότε, οι υπόλοιποι τρεις αποφάσισαν να αλλάξουν στόχο. «Η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου άρχισε να σχεδιάζεται αμέσως μετά την αποτυχημένη έκρηξη» σύμφωνα με τις συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

«Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η προετοιμασία της τρομοκρατικής ενέργειας στο Ντομοντέντοβο έγινε σε ένα διαμέρισμα στο Ζελένογκραντ. Στις 20 Ιανουαρίου, οι πράκτορες του FSB πραγματοποίησαν εκτεταμένη επιχείρηση, για να συλλάβουν τους τρομοκράτες, αλλά τερματίστηκε, όπως συνήθως, χωρίς αποτέλεσμα» καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης