Ένας Αμερικανός πέθανε από τον νέο κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, 08:12
Ένας Αμερικανός πέθανε από τον νέο κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν

Ο Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο ιό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πιθανολογείται ότι είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας 60χρονος Αμερικανός πολίτης, που ήταν φορέας του κορωνοϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Η πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο νέος ιός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 722 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Ωστόσο, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, 08:13