Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 21:47
Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στη Γαλλία
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας αγνοείται από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Κυανή Ακτή.

Ένας 73χρονος πνίγηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, ενώ άλλος ένας άνδρας χάθηκε μαζί με το σκάφος του στο Λα Λοντ-λε-Μορ, κοντά στην Ιέρ, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης του Βαρ, Λοράν Καϊρέλ.

Πολλές κοινότητες της νοτιοανατολικής Γαλλίας έχουν κατακλυσθεί από νερά και πολλοί δρόμοι έγιναν αδιάβατοι από τη συνεχή βροχόπτωση που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο το πρωί.
«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, δεν θα βελτιωθεί απόψε» δήλωσε ο Καϊρέλ, κάνοντας λόγο για «ιστορικό ρεκόρ βροχόπτωσης» στην πόλη Ιέρ.

Από το μεσημέρι ελικόπτερα έχουν παραλάβει 155 ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί από τα νερά ενώ 4.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στις πληγείσες κοινότητες λειτουργούν έξι κέντρα φιλοξενίας για τους κατοίκους τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν.

Προβλήματα παρουσιάζονται επίσης στην κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Τουλόν και Αρκ-Ντραγκινιάν.
Στη γειτονική επαρχία Αλπ-Μαριτίμ δέκα δρόμοι παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 21:47