Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου στη Βοστώνη

Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου στη Βοστώνη
Δεκάδες εκρήξεις και πυρκαγιές, οι οποίες εκτιμάται πως προκλήθηκαν από ρήγμα και διαρροή σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, συγκλόνισαν τρεις κοινότητες κοντά στη Βοστώνη την Πέμπτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ οι Αρχές έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν εκατοντάδες άνθρωποι από τα σπίτια τους, ανέφεραν πηγές.

Οι εκρήξεις και οι φωτιές προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια κι άλλα κτήρια, με τους πυροσβέστες σχεδόν 50 σταθμών να δίνουν επί ώρες μάχη για να κατασβήσουν πότε τη μία και πότε την άλλη πυρκαγιά. Εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου έσπευσαν να κλείσουν τις παροχές και να διακόψουν την ηλεκτροδότηση προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκρήξεις.

Αστυνομικοί με τηλεβόες κινούνταν από δρόμο σε δρόμο καλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η πολιτειακή αστυνομία της Μασαχουσέτης.

Αιτία της καταστροφής εκτιμάται πως ήταν η «υπερβολική πίεση σε αγωγό αερίου» της Columbia Gas, σύμφωνα με τον Μάικλ Μάνσφιλντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άντοβερ.

Η Columbia Gas, θυγατρική της γιγαντιαίας εταιρείας NiSource Inc, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως θα έκανε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της. Δεν είναι σαφές αν οι εργασίες αυτές συνδέονται με όσα συνέβησαν στις τρεις κοινότητες, οι οποίες βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 08:29