Ο αριθμός των τηλεθεατών που συντονίστηκαν στη μικρή τους οθόνη για να παρακολουθήσουν την δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον είναι απίθανο να φτάσει εκείνον της πρώτης, που έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Το CNN, το Hollywood Reporter και το Variety ανέφεραν ότι σε σύγκριση με το πρώτο ντιμπέιτ, της 26ης Σεπτεμβρίου, το οποίο παρακολούθησαν 84 εκατομμύρια τηλεθεατές, η τηλεθέαση του δεύτερου ήταν μειωμένη κατά 19-20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οριστικά στοιχεία από όλα τα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων και των καλωδιακών, που μετέδωσαν το ντιμπέιτ θα ανακοινωθούν αργότερα από την εταιρεία Nielsen.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι δεύτερες τηλεμαχίες να προσελκύουν μικρότερο αριθμό τηλεθεατών, ωστόσο η σημερινή προσέλκυσε την προσοχή πολλών, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο του 2005 στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να κάνει χυδαία σχόλια για τις γυναίκες. Πολλοί Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί έσπευσαν μετά από αυτό να τον καταδικάσουν ή να αποσύρουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Μια αιτία της μειωμένης τηλεθέασης είναι και το γεγονός ότι την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδιδε την αθλητική εκπομπή Sunday Night Football, η οποία έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης