Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο αδελφός του Μοχάμεντ Μέραχ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 13:12
Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο αδελφός του Μοχάμεντ Μέραχ
Ενώπιον δικαστή θα οδηγηθεί σήμερα ο Αμπντελκάντερ Μέραχ, αδελφός του δράστη των επτά δολοφονιών στη Νοτιοδυτική Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της συντρόφου του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις Αρχές επί τέσσερις ημέρες.

«Αισθάνεται ανακούφιση, αλλά ταυτόχρονα έχει καταρρεύσει, γιατί ο άνδρας της θα παραπεμφθεί» δήλωσε ο Γκι Ντεμπουισόν, συνήγορος της γυναίκας. Ο Αμπντελκάντερ, «με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να φυλακιστεί», πρόσθεσε.

Το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη στην Οτερίβ, 40 χιλιόμετρα από την Τουλούζη. Το Σάββατο μεταφέρθηκαν και οι δύο στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιτρομοκρατικών Υποθέσεων (SDAT) στο παρισινό προάστιο Λεβαλουά-Περέ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο 29χρονος Αμπντελκάντερ φέρεται να δήλωσε υπερήφανος για τις πράξεις του μικρότερου αδελφού του, του 23χρονου Μοχάμεντ, αρνούμενος όμως ότι τον βοήθησε να σκοτώσει εν ψυχρώ τρία παιδιά, τον δάσκαλό τους και τρεις στρατιώτες από τις 11 μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: «Δεν έχω καμία σχέση με τους φόνους»
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 07:29

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 13:22