Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτήριο στην Καμπούλ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, 19:35
Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτήριο στην Καμπούλ
Δύο εκρήξεις, ακολουθούμενες από σφοδρά πυρά, σημειώθηκαν το Σάββατο σε ένα κτήριο πολύ κοντά στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

«Ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά από ένα γραφείο της Επιτροπής» δήλωσε ο αρχηγός της Ασφάλειας της Καμπούλ Σαγιέντ Γκιουλ Αγά Χασεμί, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανεκζάι είπε ότι οι Αρχές είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν προς το παρόν ότι «ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα κτήριο κοντά στην Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή».

Ένα μέλος της τελευταίας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια επίθεση», διευκρινίζοντας ότι το κτήριο όπου εισέβαλαν οι δράστες είναι πολυώροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βάλουν από εκεί στο στόχαστρο την έδρα της Επιτροπής.

«Τρεις ή τέσσερις ένοπλοι κατέλαβαν το κτήριο και πυροβολούν εναντίον της έδρας της Επιτροπής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, 19:35