Επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών έχουν ο γενικός διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του προέδρου Χριστόφια, Τουμάζος Τσελεπής, οι οποίοι συνοδεύονται από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στον Ο.Η.Ε., πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ.

Χθες, συναντήθηκαν με τους αναπληρωτές μονίμους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόζμαρι Ντεκάρλο, της Ρωσίας Νικίτα Ζούκοφ, της Κίνας Γουάνγκ Μινγκ και της Βρετανίας Φίλιπ Πάρχαμ, με τους οποίους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, εν όψει της συνάντησης στη Γενεύη, στις 7 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα είχαν γεύμα εργασίας με τον αναπληρωτή προσωπάρχη του γενικού γραμματέα Κιμ Γουόν Σου και αύριο θα έχουν συνάντηση με τον Γάλλο αντιπρόσωπο Ζεράρ Αρόντ. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσουν σε γεύμα με τον βοηθό γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνο για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκοε.

Εν τω μεταξύ, οι κύριοι Αιμιλίου και Τσελεπής πραγματοποιούν σήμερα νέο γύρο συνομιλιών με τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για το περιουσιακό ζήτημα. Οι απεσταλμένοι της τουρκοκυπριακής κοινότητας έχουν ήδη συναντηθεί στη Νέα Υόρκη δύο φορές με τους εμπειρογνώμονες του Ο.Η.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης