Επανήλθε η κανονική ροή στο TV5 μετά την επίθεση από χάκερ του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 03:54
Επανήλθε η κανονική ροή στο TV5 μετά την επίθεση από χάκερ του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι ξανάρχισε πλέον κανονικά η μετάδοση των προγραμμάτων του, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε από χάκερ που υποστήριξαν ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

«Όλα λειτουργούν ομαλά», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του καναλιού, Πασκάλ Γκιμιέρ.

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού άρχισε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) με τον παρουσιαστή να δηλώνει στο κοινό: «Το TV5 είναι απόψε μαζί σας, σε απευθείας μετάδοση».

Η γαλλική κυβέρνηση προκρίνει την εκδοχή της «τρομοκρατικής ενέργειας» στο τηλεοπτικό δίκτυο και κάλεσε όλα τα μέσα ενημέρωσης να «επαγρυπνούν για την πιθανότητα διάπραξης παρόμοιων ενεργειών».

«Πολλά στοιχεία συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση» κι επιτρέπουν στις αρχές να συμπεράνουν ότι «τρομοκρατικά κίνητρα κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά από σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο υπουργός απέφυγε πάντως να κατονομάσει τους δράστες. «Υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως, ακόμη και όταν κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, θα πρέπει πάντα να το επαληθεύουμε», υπογράμμισε.

Η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Καζνέβ, ζήτησε από όλους να «επαγρυπνούν». «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξαναγίνουν παρόμοιες επιθέσεις», εξήγησε.

Η επίθεση στο TV5Monde σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Οι εκπομπές διακόπηκαν και μια μαύρη οθόνη εμφανίστηκε και στα έντεκα κανάλια του δικτύου. Ταυτόχρονα, το δίκτυο έχασε τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook και το Twitter.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 03:54