Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε το  αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο “Ντισκάβερι” την αποστολή του. Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, μετά από 14 ημέρες στο διάστημα.

 Το “Ντισκάβερι” μετέφερε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το μεγαλύτερο μέρος του ιαπωνικού εργαστηρίου “Κίμπο”, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων καθώς και μια νέα αντλία για την αποκατάσταση της βλάβης στην τουαλέτα του Διαστημικού Σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετέφερε επίσης ένα νέο μέλος στο Διαστημικό Σταθμό, τον Αμερικανό αστροναύτη Γκρεγκ Καμίτοφ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον επίσης Αμερικανό Γκάρετ Ράισμαν, που επιστρέφει στη Γη, μετά από τρίμηνη παραμονή στον Διαστημικό Σταθμό.

Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της αποστολής, απομένουν μόλις δέκα για τα διαστημικά λεωφορεία της ΝΑΣΑ, που πρόκειται να αποσυρθούν το 2010. Η επόμενη διαστημική πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 8 Οκτωβρίου με σκοπό την επισκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Το “Κίμπο”- που σημαίνει “ελπίδα” στα ιαπωνικά- έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει περίπου 100 επιστημονικά πειράματα. Έχει μήκος 15 μέτρα και βάρος 15 τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης