Επίθεση με καλάσνικοφ και νεκρούς στο σπίτι Τυνήσιου υπουργού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 06:23
Επίθεση με καλάσνικοφ και νεκρούς στο σπίτι Τυνήσιου υπουργού
Επίθεση στην οικεία του υπουργού εσωτερικών της Τυνησίας στην πόλη Κασερίν, προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Τυνήσιων αστυνομικών, το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Έγινε τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ και στόχο το σπίτι του υπουργού Εσωτερικών, όπου τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αρουί. Δεν έγινε γνωστό ποιος ήταν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λοτφί Μπεν Τζεντού συνήθως διαμένει στην πρωτεύουσα Τύνιδα, ενώ η γυναίκα και τα παιδιά του ζουν στην Κασερίν.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων πήγε στο σπίτι του υπουργού και είδε ίχνη αίματος στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Η Τυνησία πέρασε μια δύσκολη χρονιά το 2013 με δύο πολιτικές δολοφονίες και κλιμάκωση της βίας κατά αστυνομικών στόχων. Όλες οι επιθέσεις τότε αποδόθηκαν στον κίνημα της ισλαμικής τζιχάντ που είχε αποκτήσει δυναμική μετά την ανατροπή του επί σειρά ηγέτη της χώρας Μπεν Αλί το 2011 που σήμανε και την έναρξη της αποκαλούμενης Αραβικής Άνοιξης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 06:23