Επίσκεψη του Σλοβάκου πρωθυπουργού στα Τίρανα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 11:04
Επίσκεψη του Σλοβάκου πρωθυπουργού στα Τίρανα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζήτησε από τον Ρόμπερτ Φίτσο, τον Σλοβάκο ομόλογό του, τη συνεργασία και τη συνεννόηση της κυβέρνησής του για την αναγνώριση από την Μπρατισλάβα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στα Τίρανα, ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την στήριξη της Σλοβακίας στις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας, προσθέτοντας ότι «η αλβανική κυβέρνηση ελπίζει σε περαιτέρω συνεργασία και για την αναγνώριση του Κοσόβου».

Όμως, ο Σλοβακος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ως απάντηση στο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν βλέπει τον λόγο να αλλάξει στάση για το Κόσοβο.

«Υποστηρίζουμε τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Η κυβέρνησή μας δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα δυσκόλευε τη ζωή των κατοίκων στο Κόσοβο» δήλωσε ο κ. Φιτσο.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, στους οποίους επιβεβαίωσε τη στήριξη της Μπρατισλάβας στις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 12:24