Επεισόδια στο Σιάτλ στο περιθώριο πορείας για την Πρωτομαγιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 10:09
Επεισόδια στο Σιάτλ στο περιθώριο πορείας για την Πρωτομαγιά
Συνολικά πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο Σιάτλ, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας.

Ομάδα διαδηλωτών, στο περιθώριο ειρηνικής πορείας με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο δήμαρχος του Σιάτλ, Εντ Μάρεϊ, κατήγγειλε την «παράλογη βία» από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.

Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε ο κ. Μάρεϊ.

Σε αναρτήσεις της στο Twitter, η αστυνομία του Σιάτλ ανέφερε πως ένας αστυνομικός φέρει αμυχή στο κεφάλι από ρίψη βόμβας μολότοφ, ένας άλλος χτυπήθηκε από πέτρα και ένας τρίτος ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτή. Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τους τραυματισμούς άλλων δύο αστυνομικών.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά» δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας Κάθλιν Ο΄Τουλ μετά το πέρας των ταραχών, ενώ πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις και οι καταστροφές περιουσίας αναλάβαμε δράση. Είναι τόσο απλό».

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα για επίθεση, σε ένα για καταστροφή περιουσίας και σε πέντε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Καταγγελίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος οκτώ ανδρών ηλικίας από 20 έως 32 ετών, καθώς και σε μία έφηβη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016, 10:14