Τουλάχιστον πέντε μέλη παραστρατιωτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

«Πέντε μέλη των ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων (CRPF) έχασαν τη ζωή τους ως μάρτυρες. Εξουδετερώσαμε δύο αντάρτες» δήλωσε η ίδια πηγή σε δημοσιογράφους στον τομέα Μπεμίνα της Σριναγκάρ, ζητώντας να μην κατονομαστεί. Αρκετά ακόμη μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση που σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο, όπου ομάδα 25 παραστρατιωτικών ήταν σε υπηρεσία και μικρά παιδιά έπαιζαν κρίκετ, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση στο ινδικό Κασμίρ – που έχει μουσουλμανικό κατά βάση πληθυσμό – όπου η από 20ετίας αυτονομιστική εξέγερση είχε μειωθεί σε ένταση τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκε εκ νέου μετά την εκτέλεση τον Φεβρουάριο ενός αυτονομιστή από το Κασμίρ. Θυμίζουμε ότι ο Μοχάμεντ Αφσάλ Γκουρού είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση ισλαμιστών κατά του κοινοβουλίου του Νέου Δελχί τον Δεκέμβριο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης