Ερντογάν: «Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 15:26
Ερντογάν: «Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές»
Η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές και εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Χαλιφάτο θα πρέπει να αποδείξουν τις κατηγορίες τους, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια ομάδα τοπικών αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε ως «συναισθηματικές» τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα της κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι «δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς».

Παράλληλα, είπε πως το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε την Τρίτη σε μια «αυτόματη αντίδραση», σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι στρατιωτικοί κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας είναι ένα ξεχωριστό θέμα από τις διαφωνίες με τη Ρωσία για την πολιτική στη Συρία, τόνισε και πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μετριοπαθείς αντάρτες στη Συρία και τους Τουρκμένους μαχητές στον πόλεμο κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε επίσης: "Παράθυρο" για εμπάργκο στην Άγκυρα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, 09:36

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 15:34