Αιτήθηκαν την έκδοση του ιδρυτή του ιστότοπου Megaupload

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 05:09
Αιτήθηκαν την έκδοση του ιδρυτή του ιστότοπου Megaupload
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέβαλε επίσημα αίτημα έκδοσης του Κιμ Ντοτκόμ, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, στις αρχές της Νέα Ζηλανδίας, ανέφερε μια νομικός σήμερα.

Ο γεννημένος στη Γερμανία ιδρυτής του ιστοτόπου διαμοιρασμού αρχείων Megaupload είχε συλληφθεί στο Όκλαντ την 20ή Ιανουαρίου.

Ο ίδιος και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι Ματίας Όρτμαν, Μπραμ βαν ντερ Κολκ και Φιν Μπατάτο, έχουν αποφυλακιστεί προσωρινά μετά την καταβολή εγγύησης και η ακρόαση στην οποία αναμένεται ότι θα κριθεί η έκδοσή τους ή μη προγραμματίζεται να γίνει τον Αύγουστο.

Διώκονται από αμερικανικό δικαστήριο για πειρατεία στο Διαδίκτυο, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και απάτη.
Η κυβερνητική δικηγόρος Αν Τούχι, η οποία ορίστηκε να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην διαδικασία, δήλωσε ότι το αίτημα έκδοσης κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο την Παρασκευή.

Ο Ντοτκόμ, που ήταν προηγουμένως γνωστός ως Κιμ Σμιτς, αφέθηκε ελεύθερος πρόσφατα ώστε να μείνει με την έγκυο σύζυγό του και τα τρία τους μικρά παιδιά σε μια έπαυλη που ενοικιάζουν βόρεια του Όκλαντ ως την δίκη.

Ο 38χρονος, ο οποίος έχει τη νεοζηλανδική υπηκοότητα, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.Οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο ιστότοπος Megaupload τον οποίο είχε ιδρύσει προκάλεσε ζημιές από διαφυγόντα έσοδα στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων ταινιών και μουσικής ύψους 500 εκατ.
δολαρίων ΗΠΑ.

Πόροι της προσωπικής περιουσίας του Ντοτκόμ, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν κατασχεθεί από τις αρχές διαφόρων κρατών σε διεθνές επίπεδο.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 05:13