Τις συνεργασίες μεταξύ της Συμμαχίας και των εταίρων της εκτός του ΝΑΤΟ, επιθυμεί να «ενεργοποιήσει» ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Προετοιμάζω ήδη μεταρρυθμίσεις στον τρόπο συνεργασίας με τους εταίρους μας, προκειμένου να τον καταστήσω πιο δυναμικό και, ως εκ τούτου, πιο ουσιώδη για τους εταίρους μας», δήλωσε ο Ράσμουσεν στη μεγαλύτερη φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι επιθυμεί τη σύσφιξη των σχέσεων από πολιτικής άποψης.

Στο πλαίσιο κατάρτισης ενός Νέου Στρατηγικού Δόγματος, το ΝΑΤΟ, που μέχρι στιγμής δεν είχε λάβει ποτέ υπόψη του τη γνώμη των εταίρων του στην επεξεργασία των εγγράφων του, απέστειλε τον περασμένο Φεβρουάριο μία ομάδα ειδικών στη Μόσχα για συνομιλίες.

Ο Ράσμουσεν βρίσκεται τώρα στο Ελσίνκι, προκείμενου να συμμετάσχει σε σεμινάριο που πραγματοποιείται αύριο, με πρωτοβουλία της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων από το ΝΑΤΟ στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης