Παρίσι: Έχει μέλλον το Magasins Generaux;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 05:26
Παρίσι: Έχει μέλλον το Magasins Generaux;
Παρελθόν θα είναι το 2016, το πενταώροφο κτήριο των Magasins Généraux στο Pantin που βρίσκεται στα βορειοανατολικα προάστια του Παρισιού.

Το εγκαταλειμμένο κτήριο θεωρείται εμβληματικό για την γκράφιτι κοινότητα της γαλλικής πρωτεύουσας και αναμένεται να κατεδαφιστεί ώστε στη θέση του να δημιουργηθεί κτήριο, που θα στεγάζει τα γραφεία της διαφημιστικής εταιρίας BETC.

Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1931 από το εμπορικό επιμελητήριο. Χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη του τελωνείου αλλά και σιτηρών. Για περισσότερα από 75 χρόνια, εκεί εργάζονταν περισσότεροι από 120 υπάλληλοι, ωστόσο στις αρχές του 2000 εγκαταλείφθηκε.

Από το 1993 οι πιο γνωστοί καλλιτέχνες του δρόμου, ζωγράφισαν και από ένα γκράφιτι σε κάποιο σημείο του κτηρίου. Μια ομάδα γραφιστών, τεχνικών υπολογιστών αλλά και καλλιτεχνών δημιούργησαν την ιστοσελίδα "Graffiti Général" η οποία προσφέρει μια εικονική τρισδιάστατη περιήγηση του πενταώροφου κτηρίου. Η ομάδα εργάστηκε για περισσότερο από ένα χρόνο για να ψηφιοποιήσει 5200 φωτογραφίες από το κτήριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 05:34