Φανατικός «τουιτεράς» ο 19χρονος τρομοκράτης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 16:00
Φανατικός «τουιτεράς» ο 19χρονος τρομοκράτης
Φανατικός των social media και ειδικότερα του Τwitter φαίνεται πως ήταν ο 19χρονος βομβιστής της Βοστώνης, ο οποίος τελικά συνελήφθη βαριά τραυματισμένος το βράδυ της Παρασκευής. Ο 19χρονος Τσετσένος, που ζούσε μία δεκαετία στις ΗΠΑ, τουίταρε τόσο την ημέρα της επίθεσης όσο και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Πολλές ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ο 19χρονος τουίταρε τους εξής στίχους του Jay-Z: «Δεν υπάρχει αγάπη στο κέντρο της πόλης, άνθρωποι μείνετε ασφαλείς». Μάλιστα, συνέχισε να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο Twitter και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έγραψε: «Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά μένουν σιωπηλοί, και υπάρχουν άνθρωποι που λένε την αλήθεια, αλλά δεν τους ακούμε επειδή αποτελούν μειονότητα».

Την ίδια ημέρα τουίταρε και κάποιους στίχους του Έμινεμ: «Σήμερα όλοι προσπαθούν να μιλήσουν, προσπαθούν κάτι να πουν, αλλά τίποτα δεν βγαίνει από τα χείλη τους. Απλώς ένα μάτσο ασυναρτησίες». Μάλιστα, ο βομβιστής της Βοστώνης σχολίασε και την ανάρτηση ενός άλλου χρήστη του δικτύου, ο οποίος είχε ανεβάσει τη φωτογραφία μιας νεκρής της επίθεσης, με τον φίλο της σκυμμένο από πάνω της: «Ψεύτικη ιστορία».

Αίσθηση προκαλεί και ένα tweet που έκανε την Τετάρτη: «Είμαι τύπος αστρεσάριστος». Τελευταία φορά φαίνεται να χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter την Πέμπτη, όταν και έκανε retweet από τον μουφτή Ισμαήλ Mεν, τον οποίο ο καταζητούμενος βομβιστής της Βοστώνης χαρακτηρίζει «μουσουλμάνο λόγιο». «Η στάση σας μπορεί να αναδείξει την ομορφιά σας ανεξάρτητα από το πόσο εμφανίσιμος είστε, ή μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά σας, καθιστώντας σας αξιολάτρευτο».

Ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον εαυτό του στο Twitter. Στο προφίλ του είναι αναρτημένη μόνο η φράση: «Salam aleikum».


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013, 17:45