Φιλιππίνες: Αγώνας ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση των ορφανών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 14:48
Φιλιππίνες: Αγώνας ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση των ορφανών
Οι Φιλιππίνες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσουν την προσέλκυση παιδιών με στόχο την σεξουαλική τους εκμετάλλευση στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνές Σχέδιο» εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση πέντε μαθητριών του λυκείου οι οποίες «στρατολογήθηκαν» για τον σκοπό αυτό μετά το πέρασμα του τυφώνα στις 8 Νοεμβρίου από την Μπάσεϊ και την Μαραμπού, δύο παραλιακές πόλεις στην νήσο Σαμάρ, όπου ο απολογισμός των θυμάτων και των ζημιών ήταν μεγάλος.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις εξέφρασαν ανησυχία για τον πιθανό κίνδυνο να υπάρξει παράνομη διακίνηση ανθρώπων μετά το πέρασμα του Χαϊγιάν, ο οποίος άφησε πίσω του 8.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή, όπως και οι ενήλικες που αναζητούν απεγνωσμένα δουλειά, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, σημείωσαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μια επιτροπή κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων έχει ήδη συσταθεί για να εμποδίσει να πέσουν παιδιά στα χέρια κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα ανθρώπους στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον τυφώνα, διαβεβαίωσε σήμερα ο Ερμίνιο Κολόμα, ένας εκπρόσωπος του προέδρου Μπενίνιο Ακίνο.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τα εγκλήματα αυτά» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων υπολογίζει σε 109 τα παιδιά που έμειναν ορφανά μετά το πέρασμα του Χαϊγιάν μόνο στη νήσο Λέιτε.

Στην έκθεση του 2013 του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, οι Φιλιππίνες χαρακτηρίζονται χώρα προέλευσης θυμάτων δικτύων παράνομη διακίνησης ανθρώπων που έχουν στόχο την εκπόρνευση ή την καταναγκαστική εργασία, ενώ, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο σεξουαλικός τουρισμός παιδεραστών παραμένει «σοβαρό πρόβλημα» για τη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 15:03