Φιμώνεται συνεχώς ο Τύπος στο Ιράν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, 20:42
Φιμώνεται συνεχώς ο Τύπος στο Ιράν
Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» κατήγγειλε σήμερα την έξοδο των Ιρανών δημοσιογράφων ως την «πιο σημαντική από την επανάσταση του 1979», την οποία ακολούθησε η αμφιλεγόμενη εκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον περασμένο Ιούνιο.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική έξοδος δημοσιογράφων από την επανάσταση του 1979 και είμαστε συγκλονισμένοι στην οργάνωση, υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη για να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα» στο Ιράν και στο Αφγανιστάν, Ρέζα Μουανί.

Σύμφωνα με την οργάνωση, περισσότεροι από 35 Ιρανοί δημοσιογράφοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τις 12 Ιουνίου, κυρίως μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και την εξέγερση των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

«Οι πρώτοι δημοσιογράφοι που έφυγαν, ήταν φωτογράφοι και εικονολήπτες. Τους ακολούθησαν υπεύθυνοι διαδικτυακών ιστοσελίδων πληροφόρησης και δημοσιογράφοι εφημερίδων. Υπήρχαν απειλές κατά των δημοσιογράφων, μερικοί εκ των οποίων έγιναν μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων του ιρανικού καθεστώτος και κατά των οικογενειών τους», πρόσθεσε ο υπεύθυνος του γραφείου των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα» στο Ιράν και το Αφγανιστάν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009, 20:42