Φοροφυγάδες σχεδόν οι μισοί βουλευτές του Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 19:03
Φοροφυγάδες σχεδόν οι μισοί βουλευτές του Πακιστάν
Σχεδόν οι μισοί Πακιστανοί βουλευτές δήλωσαν ότι δεν πληρώνουν φόρους, όπως δείχνει έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τα πορίσματα της οποίας μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια του ΔΝΤ και άλλων και τη βοήθεια που χορηγείται για την στήριξη της αδύναμης οικονομίας της χώρας.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κύρια προϋπόθεση του προγράμματος δανειοδότησης 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ το οποίο αποσκοπεί στην σταθεροποίηση της συμμαχικής αυτής χώρας των ΗΠΑ με τους 180 εκατομμύρια κατοίκους.

Μεγάλοι δωρητές, όπως η Βρετανία, η οποία έχει δεσμευτεί για την χορήγηση άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην πακιστανική παιδεία, εξετάζουν τη διακοπή της βοήθειας αν δεν πληρώσουν φόρο περισσότεροι πλούσιοι Πακιστανοί.

Η έκθεση αυτή, η οποία κατονομάζει και υπουργούς μεταξύ των νομοθετών που δεν πληρώνουν φόρο, καταρτίστηκε από το Κέντρο για την Διερεύνηση της Υποβολής Στοιχείων στο Πακιστάν, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα.

Αυτή στηρίζει τα πορίσματα της έκθεσής της σε έγγραφα της Εκλογικής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύει τις δηλώσεις οικονομικών στοιχείων των πολιτικών υποψηφίων και τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Ο Τάρικ Αζίμ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, δήλωσε ότι οι φορολογικές αρχές και η Εκλογική Επιτροπή χρησιμοποιούν διαφορετικά έντυπα για την συλλογή των φορολογικών στοιχείων. Αυτό, όπως σημείωσε, μπορεί να εξηγήσει τις ασυμφωνίες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 19:03