Φοροκαταιγίδα περιμένει στη... γωνία τους Ιταλούς

Φοροκαταιγίδα περιμένει στη... γωνία τους Ιταλούς
Επιπλέον φόρους της τάξεως των 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να φέρει το 2013 για τους ιταλούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ένωσης βιοτεχνών Cgia της πόλης Μέστρε στη Βορειοανατολική Ιταλία, κάθε οικογένεια θα επιβαρυνθεί με 585 ευρώ και η συνολική φορολογική πίεση θα αγγίξει το 45,1% του ΑEΠ.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις οφείλονται στον νέο φόρο για τη συλλογή απορριμμάτων, στην αύξηση του ΦΠΑ που πρόκειται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου, στην άνοδο του φόρου ακινήτων για χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, όπως και σε εκείνη των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Είναι σαφές ότι μια τόσο μεγάλη φορολογική πίεση δεν μπορεί να αποτελέσει θετική προϋπόθεση για να στηριχθεί η τόσο ποθητή οικονομική ανάκαμψη» σχολιάζει η Ένωση Βιοτεχνών Ιταλίας. Η Cgia προσθέτει, δε, ότι «από τη στιγμή που οι εισπράξεις του φόρου ακίνητης περιουσίας ήταν κατά σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια υψηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου θα μπορούσε, τουλάχιστον, να αποφύγει την προγραμματισμένη άνοδο του ΦΠΑ στο 22%».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 14:29