Φόβοι για 400 νεκρούς στη Βραζιλία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2010, 07:20
Φόβοι για 400 νεκρούς στη Βραζιλία
Τουλάχιστον 219 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες, ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 400.

Εξαντλημένοι Βραζιλιάνοι διασώστες συνέχισαν για μια ακόμη νύχτα την απελπισμένη αναζήτηση για επιζώντες μέσα σε βουνά από λάσπη και συντρίμμια, ενώ οι ελπίδες να σώσουν κι άλλους παγιδευμένους έσβηναν.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν εξάλλου περίπου 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε διότι υπέστησαν ζημιές είτε διότι κρίθηκαν επικίνδυνα λόγω της πιθανότητας να υπάρξουν και νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις.Σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει δεκάδες σορούς, αφού τμήμα ενός λόγου κατέρρευσε την Τετάρτη πάνω σε μια φαβέλα, χτισμένη σε χωματερή στην πόλη Νιτερόι, θάβοντας ζωντανούς περίπου 200 ανθρώπους.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις σάρωσαν τις φαβέλες. Η Νιτερόι υπέστη το βαρύτερο πλήγμα, με τουλάχιστον 132 νεκρούς, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποδέσμευσε 200 εκατ. ρεάις (113 εκατ. δολάρια) ως βοήθεια για τους δήμους του Ρίου που επλήγησαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι προσφέρει βοήθεια 50 εκατ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες όσων έμειναν άστεγοι.

Στο μεταξύ, μια ομάδα εξοργισμένων πολιτών προκάλεσε ζημιές σε ένα από τα τρένα που μεταφέρει τουρίστες στο γιγαντιαίο άγαλμα του Ιησού στο Ρίου, κατηγορώντας την εταιρία στην οποία ανήκουν τα τρένα ότι ευθύνεται για το θάνατο τριών ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στη Βραζιλία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 05:12

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2010, 07:28