«Φταίνε οι ξένοι για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 17:35
«Φταίνε οι ξένοι για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε σήμερα τις χώρες εκτός Μέσης Ανατολής για την αναταραχή στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι οι χώρες της περιοχής που υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες σουνίτες ισλαμιστές θα υποστούν πλήγμα από τη σύγκρουση.

Ο Χαμενεΐ έκανε τα σχόλια αυτά κατά την διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με τον σουλτάνο Καμπούς του Ομάν, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Τεχεράνη η οποία, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ενδέχεται να αποτελεί μια προσπάθεια διαμεσολάβησης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Ο βασικός λόγος για την υπάρχουσα κατάσταση στην περιοχή είναι οι επεμβάσεις που προέρχονται από έξω», δήλωσε ο Χαμενεΐ στη συνάντησή του με τον σουλτάνο Καμπούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Η συνέχεια των δηλώσεων του ανώτατου ηγέτη του Ιράν έμοιαζε να απευθύνεται στα σουνιτικά κράτη της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, τα οποία υποστηρίζουν τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στενό σύμμαχο του σιιτικού Ιράν.

«Δυστυχώς, μια ομάδα τακφίρι (σ.σ. σουνιτών εξτρεμιστών) έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη κάποιων κρατών της περιοχής και βρίσκεται σε διαμάχη με όλες τις μουσουλμανικές ομάδες, όμως οι υποστηρικτές αυτής της ομάδας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η φωτιά θα κάψει και εκείνους», σημείωσε ο Χαμενεΐ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 17:35