Για πρώτη φορά η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Οι 118 Καθολικοί Επίσκοποι της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν στην Παναγία της Λούρδης, όπου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των θυμάτων. Όμως η πλευρά των θυμάτων παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτική και σημειώνει πως μια συγγνώμη δεν αρκεί.

«Η συμφιλίωση και η συγχώρευση βρίσκονται στο τέλος του δρόμου. Όμως προς το παρόν δεν είμαι έτοιμος, δεν μπορώ να φτάσω εκεί. Είμαστε επίσης εκπρόσωποι όλων των θυμάτων και πολλοί δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν αυτή τη συγγνώμη. Οπότε δεν είμαι εδώ για να ακούσω μια συγγνώμη. Αυτό θα με έκανε να νιώσω άβολα», υποστηρίζει ο Ολιβιέ Σαβινιάκ, εκπρόσωπος της επιτροπής θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καθολική Εκκλησία έχει προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής που στόχο έχει την καταπολέμηση της παιδοφιλίας. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Λουκ Κρεπί, κάνει λόγο για ανηφορικό δρόμο.

«Αυτή η συνάντηση είναι μια αρχή, όχι το τέλος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι με πρώτη επαφή, όλα θα ρυθμιστούν. Ελπίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας πορείας. Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν» υποστηρίζει ο επίσκοπος Λουκ Κρεπί.

Η Καθολική Εκκλησία έχει δεχθεί έντονη κριτική γα την στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Εκπρόσωποι των θυμάτων υποστηρίζουν ότι η ηγεσία της εκκλησίας γνώριζε πως σημαντικός αριθμός ιερέων κακοποιούσε μικρά παιδιά, μα όπως υποστηρίζουν προσπαθούσε να κουκουλώσει την υπόθεση.
Πηγή: euronews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης