Γαλλία: Με αυστηρό πρωτόκολλο ανοίγουν έπειτα από 16 μήνες τα κλαμπ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 13:42
Γαλλία: Με αυστηρό πρωτόκολλο ανοίγουν έπειτα από 16 μήνες τα κλαμπ

Οι επαγγελματίες της νυχτερινής διασκέδασης ετοιμάζονται για το άνοιγμα των κλαμπ στη Γαλλία έπειτα από κλείσιμο 16 μηνών, αλλά το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει επιβληθεί από τη γαλλική κυβέρνηση αποθαρρύνει τελικά την πλειονότητα να επανέλθει σε λειτουργία, αν και οι ιδιοκτήτες ζητούν επιμόνως εδώ και πολλούς μήνες να τους επιτραπεί να ανοίξουν.

«Είναι ανακουφιστικό που μπορούμε να ξανανοίξουμε, ακόμη και αν όχι στο 100%» λέει ένας από τους επαγγελματίες του χώρου στο Παρίσι.

Για την είσοδο, οι πελάτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή rapid test τουλάχιστον 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης με Covid σε διάστημα από 6 μήνες έως 15 ημέρες πριν. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, αλλά δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες.

Το άνοιγμα των κλαμπ και ντισκοτέκ, αν και στο 75% της πληρότητας, έχει δημιουργήσει επικρίσεις, διότι οι χώροι τους είναι εσωτερικοί και εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη μετάδοση της νόσου.

Την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα αρχίζει να κυριαρχεί στη Γαλλία, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο επιδημιολόγος και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση Αρνό Φοντανέ δήλωσε ξεκάθαρα στο RTL ότι οι ντισκοτέκ είναι χώροι επικίνδυνοι λόγω της εμφάνισης της ινδικής παραλλαγής.

Η Καταλονία, η οποία άνοιξε τα κλαμπ και τις ντισκοτέκ στις 21 Ιουνίου, αναγκάστηκε να τα ξανακλείσει λόγω της επιδημικής ανάφλεξης.

«Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και, αν χρειαστεί, να κάνουμε βήματα πίσω σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στη France Inter.

Παρά την ανυπομονησία του τομέα της νυχτερινής διασκέδασης, ορισμένοι επαγγελματίες επέλεξαν να περιμένουν το φθινόπωρο, θεωρώντας ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι υπερβολικά αυστηρό και εκτιμώντας ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη κυρίως στα θέρετρα και όχι στις πόλεις της Γαλλίας.

«Δεν πρόκειται για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κλαμπ, πρόκειται για την επαναλειτουργία του 30% των ντισκοτέκ, διότι το 70% δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρωτόκολλο, το οποίο είναι αυστηρό» δήλωσε επαγγελματίας του τομέα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 13:51