Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για την αναπομπή νομοθετημάτων για τις εκποιήσεις, από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η κυπριακή Βουλή αποδέχθηκε μία από τις αναπομπές και απέρριψε τη δεύτερη, αλλά τροποποίησε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να είναι αποδεκτό από την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση επιτρέπει τον διάλογο με τους δανειστές, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με την τρόικα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης. «Παρά την πρόοδο στην οικονομία, η Κύπρος εξακολουθεί να χρειάζεται τη χρηματοδότηση από την τρόικα», είπε.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα αντιμετωπίζει θετικά την εξέλιξη στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι δανειστές δεν θα τοποθετηθούν αποσπασματικά, αλλά θα αναμένουν την εξέλιξη του συνόλου των νομοθετημάτων, συμπεριλαμβανομένου και τεσσάρων που βρίσκονται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ τόνισε επίσης ότι η οικονομία διορθώνεται και ότι, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θα καταγραφεί πτώση της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης