Γερμανία: Απορρίφθηκε η προσφυγή απαγόρευσης του ακροδεξιού NPD

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 12:25
Γερμανία: Απορρίφθηκε η προσφυγή απαγόρευσης του ακροδεξιού NPD
Από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφασίστηκε η απόρριψη της προσπάθειας των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας να απαγορευτεί το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών ρατσιστικό και αντισημιτικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε με το αιτιολογικό ότι είναι πολύ ανίσχυρο για να συνιστά απειλή.

Στην απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω ανησυχίας για την αυξανόμενη στήριξη προς τις ακροδεξιές οργανώσεις εξαιτίας της δυσαρέσκειας για το κύμα μεταναστών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αντρέας Βοσκούλε αναφέρει, ωστόσο, ότι το κόμμα είναι αντισυνταγματικό στη φύση του.

«Το NPD επιδιώκει αντισυνταγματικούς σκοπούς, αλλά επί του παρόντος υπάρχει ανεπαρκής όγκος αποδεικτικών στοιχείων που να καθιστούν πιθανό η συμπεριφορά τους να έχει επιτυχή κατάληξη» υποστηρίζει.

Τα ομόσπονδα κρατίδια ξεκίνησαν να διερευνούν την πιθανότητα της δικαστικής απαγόρευσης του κόμματος μετά την τυχαία εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU το 2011, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία εννέα μεταναστών και μίας γυναίκας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 13:36