Γερμανία-δημοσκόπηση: Το 70% υποστηρίζει την Ουκρανία, παρά τις υψηλές τιμές ενέργειας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 11:45
Γερμανία-δημοσκόπηση: Το 70% υποστηρίζει την Ουκρανία, παρά τις υψηλές τιμές ενέργειας

Μια μεγάλη πλειονότητα των Γερμανών θέλει να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσουν περισσότερα για την ενέργεια, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας από τη Γερμανίας, αν και ο αριθμός εκείνων που θέλουν μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη έπεσε στο 35%, από 44% στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 12-14 Ιουλίου από το δίκτυο ZDF.

Είκοσι δύο τοις εκατό δήλωσαν πως δεν θέλουν η Γερμανία να υποστηρίζει την Ουκρανία, έτσι ώστε να επανέλθουν οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί με σκοπό να βοηθήσουν τους Γερμανούς να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα κόστη που οφείλονται στον πόλεμο, περιλαμβανομένων των μειώσεων στα εισιτήρια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του φθηνότερου πετρελαίου, δεν είναι αρκετά φιλόδοξα, δήλωσαν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων. Μόλις το 20% εκτιμά πως είναι ικανοποιητικά. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς σε δείγμα 1.167 τυχαία επιλεγμένων ψηφοφόρων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 12:22