Γερμανία: Συνάντηση Στάινμαϊερ με ραβίνο που υπέστη αντισημιτική επίθεση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 05:37
Γερμανία: Συνάντηση Στάινμαϊερ με ραβίνο που υπέστη αντισημιτική επίθεση

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ επισκέφθηκε χθες Κυριακή έναν Βερολινέζο ραβίνο που υπέστη αντισημιτική επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την πράξη αυτή.

«Κάθε μορφή εξτρεμισμού και αντισημιτισμού είναι δηλητήριο για την ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία μας. Είναι ύψιστο καθήκον του Κράτους και υποχρέωση όλων μας να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του και να τον καταπολεμήσουμε μαζί», υπογράμμισε ο Στάινμαϊερ, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της γερμανικής προεδρίας.

Η συνάντηση του προέδρου Στάινμαϊερ με τον ραβίνο Γεχουντά Τάιχταλ έγινε στην κατοικία των Τάιχταλ στο Βερολίνο. Διήρκεσε κάτι λιγότερο από μία ώρα.

Τον ραβίνο προπηλάκισαν, εξύβρισαν στα αραβικά και έφτυσαν δύο άνδρες καθώς επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με τον γιο του έπειτα από λειτουργία σε συναγωγή στο Βίλμαρσντορφ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μέσω της έκδοσης της «Süddeutsche Zeitung» που κυκλοφόρησε αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Τάιχταλ απηύθυνε έκκληση να γίνουν κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του μίσους στη γερμανική κοινωνία.

«Ο κόσμος πρέπει να επιδεικνύει ηθικό σθένος καθημερινά, να δείχνει ότι δεν θα ανεχθεί να υφίστανται επιθέσεις άλλοι άνθρωποι», τόνισε ο ραβίνος, που αφηγήθηκε εξάλλου ότι πήγε να ζήσει στο Βερολίνο πριν από 23 χρόνια και ότι ο προπάππους του χάθηκε στο Ολοκαύτωμα.

Είναι πολύ άσχημο όταν Εβραίοι να υφίστανται επιθέσεις στο κέντρο του Βερολίνου, όπου «ζουν, κάνουν τις αγορές τους, πάνε στο σχολείο», συνέχισε. Μολαταύτα, επισήμανε πως πιστεύει ακράδαντα ότι η πλειονότητα των κατοίκων της γερμανικής πρωτεύουσας δεν εμφορείται από μισαλλοδοξία.

Οι Στάινμαϊερ και Τάιχταλ είχαν ανάψει μαζί τα φώτα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στον εορτασμό της Χανουκά τη 2α Δεκεμβρίου 2018.

Πηγές: ΑΠΕ, dpa

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 05:37