Γερμανός ΥΠΕΞ: Kαταδίκασε την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 12:49
Γερμανός ΥΠΕΞ: Kαταδίκασε την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαια» και «βάρβαρη» δολοφονία ενός ιάπωνα ομήρου, την οποία ανακοίνωσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με ένα βίντεο του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί αλλά κρίνεται αξιόπιστο.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδικάζει έντονα αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Η πιο βαθιά συμπάθειά μου στρέφεται προς τους συγγενείς και τους φίλους του θύματος, καθώς και προς τον ιαπωνικό λαό», δήλωσε ο Στάινμαϊερ, στο περιθώριο μίας επίσκεψης στο Αλγέρι.

Για τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, «η βάρβαρη ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους ενδυναμώνει τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, μαζί με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο ΙΚ, να υψώνουμε το ανάστημα εναντίον του απάνθρωπου τρόμου της οργάνωσης αυτής».

Από χθες Σάββατο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε καταδικάσει τη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουε, όπως και η βρετανική και η ιαπωνική κυβέρνηση, και είχε ζητήσει την απελευθέρωση του δεύτερου ιάπωνα ομήρου, του δημοσιογράφου Κεντζίι Γκότο, που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του ΙΚ.

Αν και στην αρχή είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να ανακοινωθεί η εκτέλεση του Γιουκάουα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έκρινε πως είναι αξιόπιστο.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, 12:49