Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 30.000.

Για τεχνικούς λόγους, σήμερα Πέμπτη αναφέρθηκαν αρχικά περίπου 3.500 λιγότερα κρούσματα από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του RKI στην ιστοσελίδα του. Αυτά προστίθενται στα 26.923 επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιταχύνει τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν , ο εμβολιασμός θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. «Ξεκινάμε με τους πολίτες ηλικίας άνω των 80 ετών και εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε γηροκομεία», ανακοίνωσε σήμερα ο Γενς Σπαν.

Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ότι οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν ο πληθυσμός επιδείξει ανεπαρκή προθυμία για εμβολιασμό, δεδομένου ότι το όριο για την ανοσία της αγέλης είναι τουλάχιστον 60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης