Το ρωσικό πόρισμα για τη συντριβή του αεροπλάνου που στοίχισε πέρυσι τη ζωή στον πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι στερείται αποδείξεων, είναι μονόπλευρο και προσβάλλει την Πολωνία, δήλωσε σήμερα ο δίδυμος αδελφός του εκλιπόντος προέδρου και αρχηγός αντιπολιτευόμενου κόμματος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Αξιωματούχοι της ρωσικής αεροπορίας δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα πως η απόφαση των πολωνών πιλότων να προσγειώσουν το αεροπλάνο ενώ επικρατούσε κακοκαιρία προκάλεσε τη συντριβή στις 10 Απριλίου και είπαν πως ο φόβος τους ότι ο Κατσίνσκι θα θύμωνε αν ματαίωναν την προσγείωση συνέβαλε στην καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό το πόρισμα είναι μια προσβολή για την Πολωνία. Αυτό είναι η συνέπεια του γεγονότος ότι αφήσαμε την έρευνα στα χέρια των Ρώσων. Το πόρισμα επιρρίπτει όλη την ευθύνη στους πολωνούς πιλότους και στην Πολωνία χωρίς καμιά απόδειξη… Πολλά ερωτήματα μένουν αναπάντητα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, προσθέτοτνας ότι το δεξιό κόμμα του, το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), θα ζητήσει από το πολωνικό κοινοβούλιο να απορρίψει το πόρισμα.

Ο Κατσίνσκι απέρριψε την υπόθεση του πορίσματος ότι ο αδελφός του μπορεί να άσκησε ψυχολογική πίεση στους πιλότους για να προσγειώσουν το αεροπλάνο, λέγοντας πως “ο αδελφός μου δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης