Εργασίες εκτελούνται στο σούπερ γιοτ αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που φημολογείται ότι ανήκει στον Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας φόβους ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα ευρωπαϊκά ύδατα για να γλιτώσει τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, το γιοτ, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη «Marina di Carrara» στις ακτές της Τοσκάνης, βρισκόταν σε ξηρή αποβάθρα εδώ και μήνες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο τις τελευταίες ημέρες, με τα μέλη του πληρώματος να εκτελούν μια σειρά από εργασίες στο «The Scheherazade» («Σεχραζάντ»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό πυροδότησε εικασίες μεταξύ των ντόπιων ότι το πλοίο θα μπορούσε σύντομα να αναχωρήσει από τη μαρίνα, αναφέρει η Daily Telegraph.

Οι Αρχές της Ιταλίας εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνα για την ιδιοκτησία του «Scheherazade», κάτι που σημαίνει ότι είναι μπορεί να μετακινηθεί ανά πάσα στιγμή. Εάν το σκάφος όντως ανήκει στον Πούτιν, είναι πιθανό το πλήρωμα να προσπαθήσει να μετακινήσει το πλοίο από τα ύδατα της Ε.Ε προς την Τουρκία, όπως έγινε και με πλοίο που συνδέεται με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Από την Τουρκία, το πλοίο θα μπορούσε να μετακινηθεί προς το Σουέζ, την Ινδονησία, ή ακόμα και το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης