Γουατεμάλα: Θετικοί στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας και ο υπουργός Πολιτισμού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 01:10
Γουατεμάλα: Θετικοί στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της χώρας και ο υπουργός Πολιτισμού

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Τζιαματέι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, σε μια περίοδο που η χώρα χαλαρώνει τα δρακόντεια μέτρα που είχαν ληφθεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε θετικό», είπε ο 64χρονος πρόεδρος μιλώντας σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι και ο υπουργός Πολιτισμού έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

Ο Τζιαματέι είναι ο τέταρτος ηγέτης χώρας της Λατινικής Αμερικής που προσβάλλεται από τον Covid-19. Είχαν προηγηθεί οι πρόεδροι της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες και η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Άνιες.

Ο Τζιαματέι είπε ότι είχε πόνους στο σώμα και ξηρό βήχα και χρησιμοποιεί νεφελοποιητή για να αποφύγει τυχόν επιπλοκές στο αναπνευστικό. Λαμβάνει επίσης δεξαμεθαζόνης, ένα κορτικοστεροειδές φάρμακο που φαίνεται ότι ωφέλησε ασθενείς στη Βρετανία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πριν από τρεις ημέρες ο πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στο Κογκρέσο με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Γουατεμάλας και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, μαζί με βουλευτές και άλλους πολιτικούς. Όπως είπε, ζήτησε να υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι προς το παρόν θα εργάζονται από τα σπίτια τους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 01:13