Μια πρωτότυπη έρευνα πραγματοποίησε η «Huffington Post» στην οποία παρουσιάζεται το προφίλ όσων πάνε διακοπές με βάση το μέρος που επιλέγουν να ταξιδέψουν.


(To άρθρο της «Huffington Post»)

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο προορισμός που επιλέγει κάποιος να περάσει τις διακοπές του λέει πολλά… για τον χαρακτήρα του! Κάθε πόλη, χώρα ή νησί έχει μια συγκεκριμένη φήμη για να σκιαγραφήσει το προφίλ ενός τουρίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ορισμένους προορισμούς που επιλέγει η «Huffington Post» και τι λένε για τον χαρακτήρα του ταξιδιώτη:

Παρίσι: Είσαι ρομαντικός, αλλά φιλότεχνος. Επιθυμείς να περνάς ώρες στα μουσεία και να περπατάς στα πολυσύχναστα βουλεβάρτα.

Λονδίνο: Τα αγγλικά είναι η αγαπημένη σου γλώσσα. Νιώθεις οικεία με την ανάποδη οδήγηση, την παράξενη προφορά των λέξεων και με την μπίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμστερνταμ: Σου αρέσει να περνάς καλά, δίχως δεσμεύσεις. Φυσικά σου αρέσει ο Βαν Γκογκ, τα χωράφια με τις τουλίπες και το εργοστάσιο της Χάινεκεν με… ό,τι έχει μέσα για να πιεις.

Ντουμπάι: Σου αρέσουν τα μεγάλα mall, τα ψηλά κτήρια, η αίσθηση της υπεροχής. Η πολυπολιτισμικότητα δεν σε τρομάζει, αντιθέτως την επιζητείς. Και βεβαίως: δεν σε νοιάζει καθόλου η πολλή ζέστη.

Ελλάδα: Σου αρέσει τα ταξίδια σου να περιβάλλονται και από μια νότα ιστορίας. Σου αρέσουν τα πάρτι, η θάλασσα, το καλό φαγητό και η αίσθηση του αλατιού μετά από μια βουτιά. Και, ναι, η φέτα είναι το αγαπημένο σου τυρί.

Ιταλία: Τέχνη, πολιτισμός, καλό φαγητό και ωραίο ντύσιμο. Ιδού τέσσερα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο. Στην Ιταλία θα τα βρεις και με το παραπάνω.

Ισπανια: Δεν είσαι σνομπ. Δεν σε ενδιαφέρει να σε δουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία ή να κάνεις χλιδάτες διακοπές. Προτιμάς να φωνάζεις στη μέση του δρόμου ή να παρακολουθήσεις μια ταυρομαχία ή να δεις την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Α, και μετά να έχεις μια καλή σιέστα.

Πηγή: huffingtonpost.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης