Η θέση της Κομισιόν για τους μετανάστες «βάζει φωτιά» στη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 16:39
Η θέση της Κομισιόν για τους μετανάστες «βάζει φωτιά» στη Γερμανία
Η βαυαρική CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ, επέκρινε σφοδρά την Κομισιόν, ενώ σχολιαστές έκαναν λόγο για «κακή συγκυρία».

Φωτιά στη συζήτηση περί μετανάστευσης από χώρες της Ε.Ε. προς τη Γερμανία έβαλε η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι μετανάστες έχουν τα ίδια δικαιώματα στο γερμανικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης όπως και οι Γερμανοί. Η βαυαρική CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ, επέκρινε σφόδρα την Κομισιόν, ενώ σχολιαστές έκαναν λόγο για «κακή συγκυρία».

Σε άρθρο με τίτλο «Δώρο για τον δεξιό λαϊκισμό», η εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» σημείωσε ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. «Η ανησυχία των πολιτών, που ήδη θεωρούν την Ε.Ε. ως γραφειοκρατικό τέρας και μηχανή παραγωγής χρέους, αυξάνεται» σημείωσε ο αρθρογράφος Ρόλαντ Πρόις. «Υπάρχει φόβος να ενισχυθούν οι δεξιοί λαϊκιστές και οι επικριτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκλογές του Μαΐου. Οι μετανάστες που εισπράττουν κοινωνικά επιδόματα δεν είναι καθόλου αρεστοί, παρότι αποτελούν εξαίρεση».

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί πολιτικά «και όχι να ανατεθεί στον κάθε ΟΑΕΔ, όπως προβλέπει η Κομισιόν» και καταλήγει: «Πρέπει άραγε το πρόβλημα των εκατομμυρίων φτωχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιλυθεί διαμέσου της μετανάστευσης; Η Ένωση πρέπει να βρει γρήγορα απαντήσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 18:30